Historiasta tähän päivään

Teatteri Provinssi on vuonna 2001 perustettu, yksityisesti toimiva salolainen teatteri.
Perusajatuksena on tuottaa katsojille ammattimaisin ottein toteutettavia teatteri-esityksiä, konsertteja ja estradiviihdettä.
Toimimme aluksi kymmenisen vuotta ilman teatteritilaa, joten "matkalaukku-elämä" on tullut tutuksi.
Haaveemme omasta teatteritilasta toteutui, kun rakensimme Jokinen Yhtiö kanssa 353-paikkaisen teatterin (+pyörätuolipaikat), jonka lavan koko on 120 neliömetriä ja vapaa korkeus 4,5m.

Olemme panostaneet teatteritilan toimivuuteen kaikin tavoin. Akustiikka toimii niin puhenäytelmille kuin konserteillekin, valo-ja äänitekniikka on korkealuokkaista, ilmastointi, katsomotuolit ja hyvät jalkatilat antavat katsojalle nautittavan hetken esitykseen.
Pyörätuoli/liikuntarajoittesille on esteetön kulku teatterin lämpiöön sekä katsomoon.

Katsojalämpiöt ovat tilavia ja viihtyisiä.
Teatteriravintola palvelee ennen esitystä ja väliajalla.

Oma teatteritila on mahdollistanut runsaan esitystarjonnan koostuen estradiviihteestä, konserteista, matineoista ja ennenkaikkea teatteriesityksistä... periaatteella jokaiselle jotakin.

Teatteritila mahdollisti myös nuorisoteatteri-toiminnan. Nuorisoryhmä aloitti toiminnan lokakuussa 2011.
Salon Kansalaisopiston kurssitarjonnassa olemme olleet mukana syksystä 2013 alkaen. Mukana toiminnassa on 13-18 vuotiaat nuoret.

Toimintamme on laajaa. Tuotamme esityksiä päänäyttämön lisäksi Mathildedalin kesäteatteriin, Mustion Linnan kesäteatteriin, RikalaNäyttämölle, Astrum Areenalle sekä satunnaisesti Salohalliin ja Salon Urheilutalolle.

William Shakespearen kootut teokset 29.01.2011 oli ensimmäinen päänäyttämön ensi-ilta. Rooleissa Hannes Suominen ja Joonas Suominen, Jarmo Hämerannan ohjauksessa.

Halikon Rikalanmäen kesäteatterin lipunmyynti kesään 2012 asti.

Teatterikoira Pörri

Teatterin päänäyttämö / lippumyymälä sijaitsevat historiallisessa Saloran kiinteistössä, Astrum keskuksessa.
Astrum keskus jatkaa Salon historiaa. Lue lisää.